DIY: Sinterklaas Surprise!


Sinterklaas is in het land!! & dat betekent ook surprise tijd!

Op de basisschool (vanaf groep 5) moest ik altijd surprises maken. Helaas was ik zelf niet zo creatief, maar mijn papa was het beste daarin. Zo had ik 2x een snoepjeshuis gemaakt (Hans & Grietje stijl) van suikerklontjes als bakstenen, waza koekjes als de dak en snoepjes en koekjes als decoratie. Mijn surprise was altijd een van de beste!!
Ook heeft mijn vader een keer een plant gemaakt.Klinkt heel stom maar hij had dan een ''bloempot'' gemaakt, ontbijtkoek als aarde erin gedaan en een bloem in gestopt (ook zelf gemaakt). En in de ontbijtkoek zaten dan de cadeautjes. Ook bij het snoepjeshuis zaten de cadeautjes natuurlijk in het huis. Kortom, ik was gezegend met een creatieve vader. Helaas is niet iedereen creatief ( heb zelf 3x een doos gekregen met krantenknipsel in en that's is. Natuurlijk met cadeautjes anders zou ik al helemaal flippen) of heeft niet iedereen veel tijd om na te denken over wat zij precies gaan maken. Voor hen heb ik dus paar leuke surprises via Pinterest gevonden, zodat zij meteen aan de slag kunnen!


De onderstaande surprises zijn niet door mij gemaakt. Ik heb de foto's van Pinterest en geef uitleg van hoe ik denk hoe het gemaakt kan worden. Hoop dat jullie er wat aan hebben. 






Wat: Een Mega cupcake
Hoe: Een stuk dikke kartonpapier voor de cupcake vormpje, cadeautje erin en dan opvullen met krantenproppen en daarop decoreren met (gekleurde) watten of andere decoratie. Ook kan je een cupcake patroon downloaden via V&D. De link plaats ik onderin deze post.

Wat: Een Minion van ''Verschikkelijke ikke'' a.k.a. '' Despicable me.
Hoe: Een schoenendoos of andere doos vinden. Geel verven of met geel papier plakken en dan met (foam)papier de lichaamsdelen en kleding maken.


Wat: een 2D voetbal met cadeau aanwijzingen
Hoe: een voetbalvorm knippen uit papier en karton en dat op elkaar plakken. Daarna
  op het karton een wit papier op plakken en een voetbal erop tekenen of verven. Daarna kan je met een stanleymesje aantal vakjes opensnijden (niet helemaal, zodat het open kan als een deurtje).
Hoeveelheid van de gesneden vakjes hangt af van hoeveel aanwijzingen je wil maken die dan toeleiden naar de cadeautjes.

Wat: Ee grote legoblok
Hoe: Pak een grote doos en verpak dit in een gewenste kleurpapier. Gebruik dan dikke papier of toilet/keuken rol om die nopjes te maken. De toilet/keukenrol knip je door de helft of driekwart zodat de nopjes niet te lang worden.Die verpak je dan ook met de gewenste kleurpapier en dan print je of teken je het Lego logo op de nopjes. Vergeet niet je cadeautjes daarin te verstoppen!

Wat: Kaptafel
Hoe: Pak een doos en verpak het in een gewenste kleurpapier. Gebruik een andere kleurpapier of stiften om de laatjes te maken. Gebruik een groot kartonpapier om de spiegel te maken. Je kan in winkels kijken voor reflecterende papier of hoe je het ook noemt om de spiegel te maken. Verder kan je van andere doosjes accessoires maken zoals parfum en make up doosje. En vergeet natuurlijk hierbij ook niet om de cadeautjes hierin te verstoppen. 

Wat: Medaille
Hoe: Neem kartonpapier om de lintjes te maken en een rond doosje met deksel (van action, xenos of andere winkels)  en doe crêpepapier om dat doosje heen zoals op de foto te zien is. Dit kan je vastlijmen. Dat doosje kan je decoreren zoals jij het wil ( als je weet waar de persoon voor wie de surprise is van houdt of waar diegene goed in is, dan kan je dat mooi gebruiken voor op het doosje). In dit geval lijkt het dat diegene van paarden houdt of paard rijdt. En natuurlijk doe je in het doosje de cadeautjes.

Wat: Telefoon
Hoe: een grote doos en dit verpakken met een gewenste kleurpapier (hangt er van af wat voor telefoon je wil maken). Gebruik afbeeldingen van de telefoon zodat je de telefoon na kan tekenen of verven op de doos. Je kan dus een Iphone of andere telefoon maken. 

Wat: Nagellak
Hoe: een schoenendoos en een vormpje zoals de springles om erop te plakken. De schoenendoos en springles vormpje bedekken met gekleurde papier of iets anders. En dan zelf kiezen of je er nog iets anders op wil.

Wat: Punchbox
Hoe: Neem een grote kartonnen doos en knip er ronde vormpjes uit. Plak vanuit binnen in de doos een dun laagje papier en bedek van buiten uit de doos hoe jij het wil. Maak het zo gek, mooi en leuk als jij maar wil. De cadeautjes plak met lijm of iets anders precies achter die ronde gaatje && je surprise maatje kan lekker tekeer gaan! 


Surprise downloads
Op V&D heb je verschillende download patronen voor o.a. De cupcake. Ook vind daar patronen voor een handtas, rugzak, scrabble doos en het Sinterklaasboek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten